31 Ocak 2013 Perşembe

Piramit Karnabahar Salatası

Kayınvalidem Aydın'dan gelirken böyle bir sebze getirdi :)


Karnabahar desem değil brokoli desem hiç değil :) sonradan piramit karnabahar olduğunu öğrendim.Piramit karnabaharın seceresini iyice öğrendikten sonra onu karnabahar ve brokoli gibi kullanabileceğimi düşündüm. Kıymalı yemeğini yapanda vardı, fırında sebzeli frittata olarak yapanda. Ben bu sebzeyi ilk kez kullanacağım için temkinli yaklaşmaya karar verdim ve haşlayarak salatasını yaptım. Oldukça lezzetli oldu.



1/2 piramit karnabahar
3 bardak su
Tuz 
3 diş Sarımsak
Yoğurt

Piramit karnabaharımızı, ufak parçalara ayırarak 3 bardak su ile haşlıyoruz.Derin bir kabın içinde  yoğurt, dövülmüş sarımsakları ve tuzu iyice karıştırıyoruz.Soğumuş piramit karnabaharların üzerine döküp afiyetle yiyiyoruz. 

(Yoğutlu sosun dışında, Derin bir kabın içinde zeytinyağını, limon suyunu, dövülmüş sarımsakları ve tuzu iyice karıştırıp başka bir sos yaparakta yiyebilirsiniz.)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder