11 Şubat 2013 Pazartesi

Marshmallowlu Şeker Hamuru Yapımı..




Malzemeler;

Aşağıdaki ölçülerden oldukça çok şeker hamuru elde ediliyor.Yarım ölçüyle rahatlıkla pasta kaplayabilir üzerine süsleme yapabilirsiniz..

-450gr Marshmallow
-4 yemek kaşığı su
-900 gr pudra şekeri
-Bir çimdik tuz

Hazırlanışı;
   Marshmallowları geniş bir cam kaseye koyun.Mikrodalgada  her defasında 20-30 sn tutmak şartıyla Marshmallowları eritin.Her defasında kaseyi dışarı çıkartıp güzelce karıştırn ve tekrar mikrodalgaya koyun bu şekilde yaklaşık 2dk içinde Marshmallowlar eriyecektir,aşırı sıcaktan kaçının.Aynı şekilde benmari usulü eritebilirsiniz,dikkat edilmesi gereken tek nokta Marshmallowları aşırı sıcaktan uzak tutmak,zaten sıcağa gelince hemen eridiklerini fark edeceksiniz.
   Eriyen Marshmallowların içine su,tuz ve pudra şekerinin yarısını koyup önce bir kaşık yardımı ile karıştırın,sonra pudra şekerli bir yüzeye tüm malzemeyi döküp yoğurmaya başlayın,her defasında şeker hamuruna ihtiyacı kadar pudra şekeri dökün.Elinize yapışmayacak yumuşak bir kıvama gelinceye kadar yoğurmaya devam edin..
    En son olarak top haline getirdiğiniz şeker hamurunun üzerine birazcık bitkisel katı yağ sürün,güzelce streç ile kaplayın,hava almaz bir poşete sarıp saklayın,1 gün oda sıcaklığında bekletin,oda sıcaklığında uzun müddet bu şekilde muhafaza edebilirsiniz.
    Şeker hamurunu kullanmadan önce güzelce masaj yapıp,yoğurun,kırılgan yapısı hemen elastik bir hale gelecektir.Afiyetle pastalarınızda kullanın :)




( Süsleme okadar güzel olmadı tabi ilk defa denedim bende :)   )


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder