2 Ocak 2013 Çarşamba

Bol Soslu Islak Kek





Malzemeler:
4 yumurta
1 su bardağı tozşeker
1 su bardağı süt
3/4 su bardağı sıvıyağ
2 su bardağı un
1 kabartma tozu
1 vanilya
3 yemek kaşığı kakao
Sosu için:
yarım su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
3/4 su bardağı tozşeker
1 yemek kaşığı dolusu kakao





Yapılışı:



Oda ısısındaki yumurta ve şekeri iyice kabarana kadar çırpın.

Sıvıyağ ve sütü ilave edip biraz daha karıştırın.


Unu kuru malzemelerle eleyip karışıma ilave edin ve karışana kadar çırpın.
Isıtılmış 165C fırında kabarıp içi pişene kadar pişirin.(Normalde ıslak kek tariflerinde un ilave edilmeden bir bardak üzeri için ayrılır,fakat ben içinde çiğ yumurta olduğu için pek tercih etmiyorum )
Sos malzemelerini orta boy bir tencerede karıştırıp şeker eriyene kadar ocakta ısıtın.
Fırında çıkan keke 3-4 dakika sonra döküp soğuduktan sonra hindistan cevizi ve arzuya göre fıstıklsüsleyip servis yapın.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder