16 Aralık 2012 Pazar

Ayva Tatlısı


Annemin en sevdiğim tatlılarından biridir ayva tatlısı. Mevsimi de olduğundan ayva bol ee bende bi deneyeyim dedim..




Ayva Tatlısı

Mazemeler:

  • 4 adet ayva 
  • 8 yemek kaşığı toz şeker
  • Bir bardak su
  • Kaymak veya kremşanti
  • Üzerini süslemek için ceviz


Hazırlanışı;


  • Ayvanın kabuklarını soyup,ikiye bölün ve çekirdeklerini çıkarın.
  • Çıkardığınız çekirdekleri tatlıda kullanmak üzere ayırın.
  • Geniş bir tencereye bir bardak suyu alın.
  • Ayvaları, kesik kısımları üste gelecek şekilde tencereye dizin.
  • Ayırdığınız çekirdeklerini tencereye serpiştirin (ne kadar çok çekirdek, o kadar kırmızı tatlı oluyor )
  • Her bir ayvanın üzerine bir yemek kaşığı toz şeker dökün.
  • Tencereyi ocağınızın en küçük gözüne koyun ve altını iyice kısın ve ayvalar rengini alana kadar yaklaşık 3 saat kadar pişirin (biraz uzun sürüyor ama bu lezzette değer)
  • Ayva tatlılarını soğutup servis tabağına alın kaymakla veya krem şantiyle servis yapın.Üzerini isterseniz bir kaç cevizle süsleyebilirsiniz.

2 yorum: