Annemin en sevdiğim tatlılarından biridir ayva tatlısı. Mevsimi de olduğundan ayva bol ee bende bi deneyeyim dedim..
Ayva Tatlısı
Mazemeler:
- 4 adet ayva
- 8 yemek kaşığı toz şeker
- Bir bardak su
- Kaymak veya kremşanti
- Üzerini süslemek için ceviz
Hazırlanışı;
- Ayvanın kabuklarını soyup,ikiye bölün ve çekirdeklerini çıkarın.
- Çıkardığınız çekirdekleri tatlıda kullanmak üzere ayırın.
- Geniş bir tencereye bir bardak suyu alın.
- Ayvaları, kesik kısımları üste gelecek şekilde tencereye dizin.
- Ayırdığınız çekirdeklerini tencereye serpiştirin (ne kadar çok çekirdek, o kadar kırmızı tatlı oluyor )
- Her bir ayvanın üzerine bir yemek kaşığı toz şeker dökün.
- Tencereyi ocağınızın en küçük gözüne koyun ve altını iyice kısın ve ayvalar rengini alana kadar yaklaşık 3 saat kadar pişirin (biraz uzun sürüyor ama bu lezzette değer)
- Ayva tatlılarını soğutup servis tabağına alın kaymakla veya krem şantiyle servis yapın.Üzerini isterseniz bir kaç cevizle süsleyebilirsiniz.
Sevgili görümceciiiiin de hepsini bir güzel afiyetle yer :))
YanıtlaSilAfiyet olsunn :))
YanıtlaSil